LIK MIJN WONDEN showt REUZEN SIERADEN van Petra Hartman tijdens Fashionata


Petra Hartman

Na de spraakmakende show LIK MIJN WONDEN op MoBA 2013 treed Petra Hartman met haar ‘Supermodels met beperking’ LIK MIJN WONDEN als gueststars op tijdens de shows van Fashionata. In korte modeflitsen duwen of slepen de modellen een collectie REUZEN SIERADEN van Petra over het podium. Colliers van 3 á 4 meter lang, ringen van 1 meter en oorbellen tot aan de grond .
En als kers op de taart een enorm collier met als diamant één van de modellen. Het is een eerbetoon aan de schoonheid van ieder mens, maar zij met een beperking in het bijzonder.


Hartman is al meer dan 25 jaar een bekende in sieradenland. Sieraden zijn voor haar een uiting van opperste schoonheid. Met haar bijzondere thematentoonstellingen verlegt zij steeds de grens en maakt zij de toeschouwer bewust van de schoonheid van het ‘gewone’.
Zij maakte tentoonstelling zoals de VIEZE VROUW, sieraden over afvalstoffen van het menselijk lichaam, in Galerie Ra Amsterdam 1995;
HET ONTSIERDE LICHAAM,sieraden voor mensen met een litteken, in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem 1997;
BLOEDMOOIEMEIDEN, sieraden voor pubermeiden met littekens,in het CODA museum Apeldoorn 2005 en De show LIK MIJN WONDEN MoBA Arnhem 2013, een modeshow met modellen met een lichamelijke beperking gekleed door bekende modeontwerpers o.a. the People of the Labyrinths, Sjaak Hullekes, GSUS, Hans Ubbink, Romy Kokke SuperTrash).


Als sieradenontwerper is Petra juist geïnteresseerd in het lichaam dat de sieraden van haar wil dragen. Evenals de objectassen van haar hand die staan als symbool voor het lichaam, staat voor haar het sieraad als ‘opperste schoonheid’ voor de Ziel, die ook onvoorwaardelijk de schoonheid in alles vind!


‘Het lijkt mij fantastisch als LIK MIJN WONDEN elk jaar een terugkerend spektakel kan worden. Wij verheugen ons!’
Petra Hartman


www.petrahartman.nl/


 

nico en co ontwerpers, Geraldine Lodders stichting touchstones